Sposób przygotowania:
Pesto szpinakowe
Bazylię i szpinak dokładnie myjemy, dodajemy 5
suszonych pomidorów razem z zalewą i fetę.
Wszystko razem miksujemy blenderem, lub rozdrabniaczem na gładką, jednolitą masę.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opaowaniu.
Na
patelni na odrobinie oliwy (może być ta z pomidorów) podsmażamy pokrojonego w plasterki pora z pokrojonym w plasterki selerem. Dorzucamy makaron,oliwki pokrojone w plasterki i resztę suszonych pomidorów
pokrojonych w kosteczkę. Mieszamy i dodajemy szpinakowe pesto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i
doprawić do smaku pieprzem, można też dodać odrobinę soli.
suszonych pomidorów razem z zalewą i fetę.
Wszystko razem miksujemy blenderem, lub rozdrabniaczem na gładką, jednolitą masę.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opaowaniu.
Na
patelni na odrobinie oliwy (może być ta z pomidorów) podsmażamy pokrojonego w plasterki pora z pokrojonym w plasterki selerem. Dorzucamy makaron,oliwki pokrojone w plasterki i resztę suszonych pomidorów
pokrojonych w kosteczkę. Mieszamy i dodajemy szpinakowe pesto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i
doprawić do smaku pieprzem, można też dodać odrobinę soli.