Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pesto szpinakowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dmowe pesto zrobione z bazylii i szpinaku

Pesto szpinakowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pesto szpinakowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pesto szpinakowe
Bazylię i szpinak dokładnie myjemy, dodajemy 5
suszonych pomidorów razem z zalewą i fetę.
Wszystko razem miksujemy blenderem, lub rozdrabniaczem na gładką, jednolitą masę.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opaowaniu.
Na
patelni na odrobinie oliwy (może być ta z pomidorów) podsmażamy pokrojonego w plasterki pora z pokrojonym w plasterki selerem. Dorzucamy makaron,oliwki pokrojone w plasterki i resztę suszonych pomidorów
pokrojonych w kosteczkę. Mieszamy i dodajemy szpinakowe pesto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i
doprawić do smaku pieprzem, można też dodać odrobinę soli.
Pesto szpinakowe
Pesto szpinakowe możemy połączyć z dowolnym makaronem