reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 649]

Pesto z rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealne danie na upały- nam bardzo smakuje. Pesto nieco inne, bo i orzeszków pini nie miałam, ale rukola świetnie komponuje się z orzechami włoskimi i pestkami słonecznika czy dyni.

Pesto z rukoli

Składniki:

Pesto z rukoli

 

Sposób przygotowania:

Pesto z rukoli

przygotowanie

Pesto z rukoli
rukola jaką można kupić w sklepach jest delikatniejsza

Rukole myjemy i dokładnie osuszamy.

Orzechy podprażamy na suchej patelni i studzimy.

przygotowanie

Pesto z rukoli
misujemy tak długo, aż wszystkie skłądniki sie połączą, ale nie na całkowitą papkę

Wszystkie składniki ( oprócz oleju) miksujemy ( jak bardzo to juz zależy od was)

Dolewamy olej i doprawiamy do smaku solą i ewentualnie pieprzem.

Jeszcze raz krótko miksujemy i gotowe ;)

z czym podawać?

Pesto z rukoli
nam najbardziej smakuje z makaronem lub z pieczywem jako baza kanapki

Do ugotowanego i odsączonego makarony dodajemy pesto według uznania i zajadamy posypany dodatkowym serem, lub zajadamy na kanapkach, z żółtym serem i ogórkiem - pycha:)