zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Pianka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ananasa można pokroić w kostkę-ciasto będzie lepiej nam się kroic

Pianka

Składniki:

Pianka

 

  • MASA:
  • 1/2 l mleka
  • 25 dag masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 8 łyżek kokosu
  • 5 żółtek
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • PIANKA:
  • 5 białek
  • 3/4 szkl.cukru
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki czerwonej galaretki
  • 3 łyżki wody
  • DODATKOWO:
  • 1 puszka ananasów
  • 3-4 kostki czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Pianka
Wcześniej upiec cienki kakaowy biszkopt. MASA: Mleko,mąkę,żółtka,cukier,cukier waniliowy i kokos połączyć ze sobą i ugotować budyń-przestudzić.Masło utrzeć i dodać do niego ugotowany i przestudzony budyń.Połowę masy wyłożyć na ciemny biszkopt,poukładać kawałki ananasa i przykryć pozostałą masą. PIANKA: Żelatynę rozpuścić w wodzie,dodać suchą galaretke i dokładnie wymieszać.Białka ubijamy z cukrem i pod koniec ubijania dodajemy letnią żelatynę z galaretką.Wylewamy na ciasto i zdobimy startą czekoladą

Tagi:

czekolada