mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Pieczarki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała zapiekanka, przekąska i bardzo prosta do przygotowania

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

  • 12-18 średniej wielkości pieczarek
  • 10dag boczku wędzonego
  • 15 dag kiełbasy np.śląskiej
  • 1 jajo na twardo
  • tarty ser żółty
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Nóżki pieczarek odkroić i odłożyć. Kapelusze obsmażyć i położyć ba blasze. Kiełbasę, boczek, jajo i nóżki grzybów pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku i wymieszać . Uformować kulki i nakładać je do kapeluszy. Zapiekać ok.10minut,a pod koniec wierzch posypać startym żółtym serem.