Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Pieczarki oczyścić i wyciąć z nich nóżki. Kapelusze ułożyć na blaszce(lub foremkach), delikatnie posolić i popieprzyć. Nóżki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
Starte pieczarki podsmażyć z cebulką na patelni aż odparuje woda i cebulka zrumieni się( chociaż nie jest to konieczne). Zostawić farsz do wystygnięcia.
Do zimnego farszu dodać jajko i bułkę tartą doprawić do smaku i faszerować kapelusze(można dorzucić również trochę sera żółtego). Posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku przez ok 20-30 minut aż ser się przyrumieni.
Podawać na ciepło polane ketchupem lub sosem czosnkowym i posypane pietruszką lub koperkiem.
Starte pieczarki podsmażyć z cebulką na patelni aż odparuje woda i cebulka zrumieni się( chociaż nie jest to konieczne). Zostawić farsz do wystygnięcia.
Do zimnego farszu dodać jajko i bułkę tartą doprawić do smaku i faszerować kapelusze(można dorzucić również trochę sera żółtego). Posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku przez ok 20-30 minut aż ser się przyrumieni.
Podawać na ciepło polane ketchupem lub sosem czosnkowym i posypane pietruszką lub koperkiem.