halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Pieczarki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne pieczarki

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

  • pieczarki duże 8 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • mięso mielone wieprzowe 60 dag
  • czosnek mielony 1 łyżeczka
  • przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka
  • papryka mielona ostra 3 szczypty
  • sól ziołowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Cebulę obieramy i drobniutko siekamy . Do mięsa mielonego wieprzowego dodać posiekaną cebulkę , czosnek mielony , jajko . Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego , papryką mieloną ostrą , solą ziołową oraz pieprzem. Wyrobić mięso.Pieczarki myjemy i odcinamy nóżki.Nóżki pieczarek można zużyć np do sosu lub jajecznicy. .Powstałym nadzieniem - mięsnym farszem napełniamy pieczarki - kapelusze. Następnie kapelusze pieczarek , stronę z mięsem panierujemy w bułce tartej.Układamy pieczarki na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 50 minut w temperaturze 200 stopni.