Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczarki-faszerowane kapelusze

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć ogonki. Kapelusze na chwilę położyć na gorącej

Pieczarki-faszerowane kapelusze

Składniki:

Pieczarki-faszerowane kapelusze

 

 

  • 2 łyżki parmezanu

 

  • po jednym strąku czerwo­nej i zielonej papryki

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo

 

  • średniej wielkości cebula

 

  • pę­czek natki pietruszki

 

  • pół łyżeczki pie­przu

 

  • łyżeczka oregano

 

  • oliwa

Sposób przygotowania:

Pieczarki-faszerowane kapelusze
Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć ogonki. Kapelusze na chwilę położyć na gorącej patelni, by nadmiar wody odpa­rował, następnie przełożyć je na talerz. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić po­siekane ogonki grzybków, cebulę, na­tkę pietruszki, przyprawy, lekko pod­smażyć. Na koniec dodać posiekane ja­ja i dokładnie wymieszać. Oczyszczone strąki papryki pokroić na plasterki. Na każdy kapelusz położyć kółko z zielonej i czerwonej papryki, środek wypełnić farszem i posypać parmezanem. Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec 30 min w piekarniku lub grillu w temp. 180°C.