dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne faszerowane pieczarki na obiad lub na przekąskę.

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.
Z pieczarek wyrywamy ostrożnie nóżki. Mięso mielone mieszamy z przyprawami i jednym jajkiem. W miejsca po nóżkach nakładamy mięso. Panierujemy w mącę, rozbełtanych pozostałych jajkach, przyprawionych solą i pieprzem i na koniec w bułce tartej. Smażymy w głębokim tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.
Do tej potrawy najlepiej sprawdzają się małe grzybki.
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.
Po usmazeniu należy rozłożyć je na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.