eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczarki grillowane Eli z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam pieczarki fszerowane , grillowane. Do faszerowania użyłam pokrojone nóżki pieczarek,przesmażone z cebulką i posiekanego koperku.

Pieczarki grillowane Eli z serem

Składniki:

Pieczarki grillowane Eli z serem

pieczarki

pozostałe składniki

  • 150 g sera brie
  • 1/2 pęczka koperku
  • olej rzepakowy do wysmarowania tacki do grillowania

Sposób przygotowania:

Pieczarki grillowane Eli z serem

przygotowanie pieczarek

Pieczarki grillowane Eli z serem
Z oczyszczonych pieczarek wyłamać nóżki.

Pieczarki oczyścić i wyłamać nóżki.

przygotowanie pieczarek cd

Pieczarki grillowane Eli z serem
Przesmażyć nóżki pieczarek z cebulą. Posiekać koperek.

Nóżki pieczarek drobniutko posiekać. Cebulę obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, doprawić solą, pieprzem i usmażyć. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.

przygotowanie pieczarek cd

Pieczarki grillowane Eli z serem
Nafaszerowane pieczarki ułożyć na tacce wysmarowanej olejem.

Wymieszać pieczarki z koperkiem i wypełnić kapelusze. Pieczarki ułożyć na tacce wysmarowanej olejem.

przygotowanie pieczarek cd

Pieczarki grillowane Eli z serem

Ser brie pokroić w plastry i ułożyć na pieczarkach.

grillowanie pieczarek

Pieczarki grillowane Eli z serem

Tackę z pieczarkami położyć na rozgrzanym grillu i grillować około 20 minut. Smacznego!