Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane
Pieczarki obrać i bardzo dokładnie oczyścić. Z pieczarek odkroić trzonki, a następnie drobno je pokroić. Natomiast kapelusze pieczarek podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone kapelusze poukładać na talerzu kapeluszem w dól, ponieważ za chwilę będą faszerowane. Szynkę bardzo drobno pokroić . Cebulę obrać, popłukać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i drobno pokroić. Cukinię umyć i również pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną w drobną kostkę cukinie, cebulę oraz szynkę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone składniki wymieszać z umytym i drobno posiekanym szczypiorkiem. Składniki doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania. Do składników dodać też trochę serka topionego. Wszystko razem dobrze wymieszać i faszerować kapelusze pieczarek.