Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Pieczarki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna aromatyczna przekąska.

Pieczarki nadziewane

Składniki:

Pieczarki nadziewane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane
Z umytych i osączonych pieczarek odciąć trzonki które drobno kroimy razem z pokrojoną cebulą podsmażamy dodajemy jajko, tartą bułkę, sól i pieprz do smaku i troche zielonej pietruszki.
Wyrobić masę.
Wydrążone kapelusze pieczarek lekko solimy i napełniamy masą.
Układamy nadziane grzyby na ogniotrwałym półmisku posmarowanym masłem i wstawiamy do upieczenia.
Możemy je także zapiekać na blaszce.
Gotowe wykładamy na gorący półmisek.
Przed podaniem posypujemy resztką natki pietruszki.