Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane
Z umytych i osączonych pieczarek odciąć trzonki które drobno kroimy razem z pokrojoną cebulą podsmażamy dodajemy jajko, tartą bułkę, sól i pieprz do smaku i troche zielonej pietruszki.
Wyrobić masę.
Wydrążone kapelusze pieczarek lekko solimy i napełniamy masą.
Układamy nadziane grzyby na ogniotrwałym półmisku posmarowanym masłem i wstawiamy do upieczenia.
Możemy je także zapiekać na blaszce.
Gotowe wykładamy na gorący półmisek.
Przed podaniem posypujemy resztką natki pietruszki.
Wyrobić masę.
Wydrążone kapelusze pieczarek lekko solimy i napełniamy masą.
Układamy nadziane grzyby na ogniotrwałym półmisku posmarowanym masłem i wstawiamy do upieczenia.
Możemy je także zapiekać na blaszce.
Gotowe wykładamy na gorący półmisek.
Przed podaniem posypujemy resztką natki pietruszki.