pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pieczarki nadziewane mieszanką serową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczne połączenie grzybów i sera

Pieczarki nadziewane mieszanką serową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki nadziewane mieszanką serową

 

  • 8 sztuk pieczarki duże,
  • 10 dag ser twarogowy,
  • 10 dag ser żółty potarty,
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane mieszanką serową
Pieczarkom usuwamy trzonki i smażymy kapelusze 7 min na łyżce oleju. Trzonki drobno siekamy, dodajemy rozdrobniony twaróg, potarty ser żółty i mieszamy wszystko. Usmażone kapelusze grzybów faszerujemy masą serową. Posypujemy startym żółtym serem i pietruszką i zapiekamy w temp. 180 stopni przez ok. 25 min.
Pieczarki nadziewane mieszanką serową
Przygotowane kapelusze pieczarek
Pieczarki nadziewane mieszanką serową
Farsz serowy
Pieczarki nadziewane mieszanką serową
Pieczarki nadziewane mieszanką serową