Sposób przygotowania:
Pieczarki panierowane w cieście w zalewie octowej
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Gdy są większe sztuki to dzielimy je na pół. Składniki na ciasto miksujemy do czasu aż ciasto stanie się jednolite i gładkie. Doprawiamy słodką papryką. Solimy i pieprzymy.
Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w piórka.
Zalewę zagotowujemy razem z cebulą. Do gorącej zalewy wkładamy pieczarki.
Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.
Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w piórka.
Zalewę zagotowujemy razem z cebulą. Do gorącej zalewy wkładamy pieczarki.
Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.