Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Pieczarki panierowane w cieście w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Szybka do zrobienia przekąska. Danie bardzo oryginalne. Przypadło do gustu moim gościom. Bardzo gorąco polecam wielbicielom kwaśnych smaków.

Pieczarki panierowane w cieście w zalewie octowej

Składniki:

Pieczarki panierowane w cieście w zalewie octowej

 

ciasto

zalewa

Sposób przygotowania:

Pieczarki panierowane w cieście w zalewie octowej
Grzyby dokładnie oczyszczamy. Gdy są większe sztuki to dzielimy je na pół. Składniki na ciasto miksujemy do czasu aż ciasto stanie się jednolite i gładkie. Doprawiamy słodką papryką. Solimy i pieprzymy.

Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na rumiano. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w piórka.

Zalewę zagotowujemy razem z cebulą. Do gorącej zalewy wkładamy pieczarki.

Schładzamy w lodówce, żeby smaki się przegryzły.