paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczarki po rusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty przepis z pieczarkami i kapustą kiszoną oraz ziemniakami

Pieczarki po rusku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki po rusku

 

  • pieczarki 20 dag
  • ziemniak 0,5 kg
  • cebula biała 2 sztuki
  • kapusta kiszona 15 dag
  • natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet jabłkowy do smaku
  • cukier do smaku
  • olej 1/2 szklanki
  • marchew 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Pieczarki po rusku
Obrane i ugotowane ziemniaki ostudzić i pokroić w kostkę. Oczyszczone i ugotowane pieczarki podobnie studzimy i kroimy w kostkę. Kiszona kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i poszatkować. cebule drobno posiekać. Obraną marchew zetrzeć na tarce. Połączyć ze sobą pieczarki, kapustę, ziemniaki, marchew i natkę pietruszki. Wymieszać dodając ocet oraz olej. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pieczarki po rusku
Ugotowane ziemniaki i pieczarki pokroić w kostkę.
Pieczarki po rusku
Kapustę poszatkować dodać do pieczarek wraz z natką startą marchewka
Pieczarki po rusku
Na koniec wlać olej i doprawić do smaku