Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Pieczarki posadzone na szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki ziemniaczane w doborowym towarzystwie tworzą smaczne danie. Odrobina dobrych chęci, kilka składników i mamy prawdziwą ucztę.

Pieczarki posadzone na szpinaku

Składniki:

Pieczarki posadzone na szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki posadzone na szpinaku
Obrane ziemniaki ścieramy na placki, dodajemy cebulę, sól, pieprz i jajo. Smażymy małe placuszki i osuszamy na papierowych ręcznikach. Na patelni rozgrzewamy masło, czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy szpinak i majeranek, dusimy aż odparuje cała woda. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.Czyste pieczarki kroimy na ćwiartki, wrzucamy na gorący tłuszcz, posypujemy przyprawą i podsmażamy aż się ładnie zarumienią. Na każdy placek kładziemy porcję szpinaku, a na nim układamy pieczarki.