gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczarki smażone z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane pieczarki z bułką tartą podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - są pyszne, a do tego łatwe w przygotowaniu.

Pieczarki smażone z bułką tartą

Składniki:

Pieczarki smażone z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone z bułką tartą

ETAP 1:

Pieczarki smażone z bułką tartą
Pieczarki obieramy i przekładamy do miski.

Małe pieczarki obieramy.

ETAP 2:

Pieczarki smażone z bułką tartą
Pieczarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło roślinne) i wkładamy pieczarki. Smażymy mieszając, w między czasie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

ETAP 3:

Pieczarki smażone z bułką tartą
Do usmażonych pieczarek wsypujemy bułkę tartą.

Na koniec, gdy pieczarki będą miękkie to wsypujemy bułkę tartą. Smażymy jeszcze przez chwilę mieszając.

Wykładamy na półmisek, dekorujemy gałązką natki pietruszki.


Tagi:

pieczarki