katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki smażone z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Do farszu zamiast tartej bułki czy też namoczonej w mleku dodałam ugotowany makaron. Pieczarki były smaczne.

Pieczarki smażone z farszem

Składniki:

Pieczarki smażone z farszem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone z farszem
Pieczarki obieramy i wyłamujemy nóżki,drobno kroimy. Dusimy je na patelni na maśle. Studzimy.

Do mięsa mielonego dodajemy makaron i drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy małe jajko i doprawiamy do smaku.

Pozostałe jajka wybijamy i roztrzepujemy z łyżką mleka albo wody (można dodać przyprawę kuchenną).

Pieczarki napełniamy przygotowanym mięsnym farszem i panierujemy w jaku i tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju.