mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pieczarki w mleku kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne, duszone pieczarki. Idealny dodatek do wielu dań.

Pieczarki w mleku kokosowym

Składniki:

Pieczarki w mleku kokosowym

 

  • 400 g ku
  • 2 papryczki chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 3 łyżki oleju
  • 120 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki kolendry
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki w mleku kokosowym
Na początku pieczarki dokladnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Następnie wrzucić obrany i drobno posiekany czosnek oraz pokrojone w paseczki papryczki chilli. Składniki chwilę razem smażyć. Później dodać posiekane szalotki i jeszcze chwilkę smażyć. Następnie dodać pieczarki przekrojone na pół. Smażyć ok. 4 minut. Kolejno wlać mleko kokosowe zagotować. Przykryć patelnię i dusić ok.10 minut. Potrawę doprawić do smaku solą i pieprzem. Po nałożeniu na talerzach posypać wierzch dania kolendrą.
Smacznego.