katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki w naleśnikowym odzieniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przygotowane pieczarki smaczne są z ketchupem, sosem czosnkowym albo surówką. Ja lubię je z pieczywem.

Pieczarki w naleśnikowym odzieniu

Składniki:

Pieczarki w naleśnikowym odzieniu

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w naleśnikowym odzieniu
Przygotowujemy ciasto do obtaczania pieczarek. Jajka, mleko i mąkę mieszamy albo miksujemy. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji dość gęstej kwaśnej śmietany.Ciasto solimy. Pieczarki obieramy i oprószamy pieprzem i solą można czosnkową.

Cebulę obieramy i ok1/4 cebuli drobno kroimy i dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostałą cebulę kroimy w plastry. Do przygotowanego ciasta wrzucamy po kilka pieczarek, mieszamy by obtoczyły się w cieście.

Pieczarki wyjmujemy łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, dodajemy po kilka plasterków cebuli i smażymy pieczarki na rumiano.