Sposób przygotowania:
Pieczarki w naleśnikowym odzieniu
Przygotowujemy ciasto do obtaczania pieczarek. Jajka, mleko i mąkę mieszamy albo miksujemy. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji dość gęstej kwaśnej śmietany.Ciasto solimy. Pieczarki obieramy i oprószamy pieprzem i solą można czosnkową.
Cebulę obieramy i ok1/4 cebuli drobno kroimy i dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostałą cebulę kroimy w plastry. Do przygotowanego ciasta wrzucamy po kilka pieczarek, mieszamy by obtoczyły się w cieście.
Pieczarki wyjmujemy łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, dodajemy po kilka plasterków cebuli i smażymy pieczarki na rumiano.
Cebulę obieramy i ok1/4 cebuli drobno kroimy i dodajemy do ciasta i mieszamy. Pozostałą cebulę kroimy w plastry. Do przygotowanego ciasta wrzucamy po kilka pieczarek, mieszamy by obtoczyły się w cieście.
Pieczarki wyjmujemy łyżką i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, dodajemy po kilka plasterków cebuli i smażymy pieczarki na rumiano.