gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Pieczarki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie pieczarki świetnie pasują na zakąskę...

Pieczarki w occie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki w occie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w occie
Pieczarki dokładnie płuczemy dwa razy, do drugiego płukania dodajemy 1 łyżkę octu. Umyte pieczarki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki octu oraz 1 łyżeczkę soli. Gotujemy i odcedzamy. Ugotowane pieczarki wkładamy do słoików, do każdego dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę. Z octu, wody, cukru i soli gotujemy zalewę. Przestudzoną zalewą zalewamy pieczarki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 10 minut.
Pieczarki w occie
Umyte pieczarki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy 2 łyżki octu oraz 1 łyżeczkę soli. Gotujemy.