jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pieczarki w słodko kwaśnej zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ulubione pieczarki jako przystawka do wędlin i mięs

Pieczarki w słodko kwaśnej zalewie

Składniki:

Pieczarki w słodko kwaśnej zalewie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w słodko kwaśnej zalewie
Pieczarki oczyścić i opłukać, skrócić ogonki. Zagotować 1,5 litra wody z solą, octem, cukrem, pieprzem oraz listkami laurowymi. Gotować około 10 minut. Nastepnie włożyć pieczarki gotować 20 minut i wyjąć łyżką cedzakową. Przełożyć do słoików i zalać marynatą. Słoiki zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.