Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Pieczarki w śmietanie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo pyszne Pieczarki w śmietanie

Pieczarki w śmietanie

Składniki:

Pieczarki w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie
Pieczarki oczyścić, umyć, odsączyć,i pokroić w talarki. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie pieczarki, sól lub kostkę grzybową, pieprz i dusić ok. 20 minut.Gdy większość soku wytworzonego przez pieczarki wyparuje, oprószyć mąką i zagotować. Przed samym podaniem dodać śmietanę, wymieszać i podgrzać, nie doprowadzać do gotowania. Podawać z ubitymi ziemniaczkami, można też z kromeczką chleba.