lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczny dodatek do ziemniaków

Pieczarki w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki w sosie pomidorowym

 

  • pieczarki 300 gram po ugotowaniu główki same
  • Winiary sos pomidorowy 1 szt

Sposób przygotowania:

Pieczarki w sosie pomidorowym
1- Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie same główki średniej wielkości tak aby po ugotowaniu było 300 gram czyli 500 gram przed ugotowaniem.
2 - sos - Zawartość torebki dokładnie rozprowadzić w 300 ml zimnej wody-Postawić na ogniu i mieszać do chwili zagotowania--Gotować na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając
3- pieczarki odcedzić dodać do sosu i pogotować 5 minut podawać z ziemniakami
Pieczarki w sosie pomidorowym
Najlepiej same główki super to wyglada podane do obiadu