caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Pieczarki w sosie smietanowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Coś dla miłosników grzybów

Pieczarki w sosie smietanowym

Składniki:

Pieczarki w sosie smietanowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w sosie smietanowym
Pieczarki oczyścic i pokroić w plastry. Na głębokiej patelnii lub w garnku rozgrzać olej, wrzucic pieczarki i smażyć aż puszczą sok. Przykryc pokrywka i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniac płyn dolewajac odrobine wody. Miękkie pieczarki przyprawic do smaku ziołami prowansalskimi, majerankiem i pieprzem. Jak płyn całkowicie odparuje dodac make i dokładnie wymieszać. Całość zalać śmietana i szybko wymieszać. Silnie podgrzać (nie gotować). Posolic do smaku i wymieszac. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań miesnych.