gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczarki w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pieczarki obieramy............

Pieczarki w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w sosie śmietanowym
Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody. Pieczarki smażymy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek. Całość zagotowujemy mieszając. Jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki sos podaję z ziemniakami lub do chleba.
Pieczarki w sosie śmietanowym
Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki.
Pieczarki w sosie śmietanowym
Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy.
Pieczarki w sosie śmietanowym
Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
Pieczarki w sosie śmietanowym
Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek.