malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pieczarki w ubrankach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie obtoczone mięsem pieczarki są fajnym pomysłem na przystawkę. Można podawać je z ulubionymi sosami.

Pieczarki w ubrankach

Składniki:

Pieczarki w ubrankach

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w ubrankach
Marchewki ścieramy na tarce, łączymy z mięsem, paprykę kroimy w drobną kostkę i także dodajemy do mięsa, wyrabiamy masę, dodajemy przyprawy oraz jajka i bułkę tartą. Pieczarki gotujemy w słonym wrzątku 10 minut, studzimy. Każdą pieczarkę obklejamy masą mięsną obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoto.