Sposób przygotowania:
Rolada z pieczarkami, fasolką i jajkiem
Jedno jajko gotujemy na twardo. 1 cebule kroimy w drobną kostkę, a drugą w półplasterki. Mięso wyrabiamy z jajkiem, cebulą pokrojoną w kostkę i 2 łyżkami bułki tartej tak jak na kotlety. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Drugą cebulę podsmażamy na oliwie na patelni, dodajemy troszkę wegety a nastepnie pieczarki obrane i pokrojone na plasterki. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Na całość rozkładamy fasolkę i ugotowane jajko przekrojone na pół. Całość zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 45 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków. Posypujemy z wierzchu pokrojoną zieloną cebulką.