izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Pieczarki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 260
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smakowita przekąska, można podawać ja z pieczywem.

Pieczarki w zalewie

Składniki:

Pieczarki w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie
Cebule obierz, pokrój w talarki.Pieczarki umyj, oczyść, możesz je obrać ze skórki. Następnie obtocz je w mące, rozkłóconych jajkach oraz bułce tartej, usmaż je na rozgrzanym oleju. W większej misce poukładaj naprzemiennie warstwy pieczarek i pokrojonych w talarki cebul. 2 l wrzątku połącz ze składnikami na zalewę, zagotuj. Gdy zalewa lekko ostygnie, zalej nią pieczarki oraz cebule. Całość wstaw do lodówki.