anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Pieczarki z cebulą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny dodatek do każdego obiadu.

Pieczarki z cebulą.

Składniki:

Pieczarki z cebulą.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z cebulą.
Pieczarki należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, nie należy obierać ich ze skórki, ani nie odcinać korzonków. Umyte pieczarki należy przeciąć na pół i pokroić w kostkę. Cebulę należy obrać ze skórki, następnie dokładnie umyć i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oleju, następnie wrzucić cebulę. Cebulę należy delikatnie zeszklić, następnie dodać pokrojone wcześniej pieczarki. Pieczarki dusić na patelni, aż staną się miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smaku sola i posypać pieprzem ziołowym. Takie pieczarki do doskonały dodatek do obiadu czy też innych potraw. Smacznego :)