Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybciutko prościutko i smacznie:)

Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.

 

  • 25 dkg mielonego mięsa
  • 6 dużych pieczarek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mała cebula
  • 10 dkg żółtego sera(startego)
  • Natka pietruszki
  • Wegeta
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.
Z pieczarek wyłamujemy ogonki i lekko podsmażamy kapelusze na oliwie.Ogonki paprykę i cebule kroimy w kosteczkę. Mięso lekko podsmażamy na oliwie z cebulką. Następnie dodajemy papryką i ogonki posypujemy natką pietruszki. Jeszcze chwilkę podsmażamy i nakładamy farsz do pieczarek, wkładamy do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i zapiekamy w nagrzanym piekarniku 25 minut w 200 stopniach. Następnie wyciągamy posypujemy żółtym serem i jeszcze chwilę zapiekamy aż ser się roztopi. Smacznego.
Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.
Mięsko mielone lekko podsmażamy z cebulką na oliwie
Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.
Dodajemy pokrojone ogonki paprykę i natkę pietruszki
Pieczarki z farszem mięsno-warzywnym.
Napełniamy pieczarki gotowym farszem i zapiekamy..