Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczarki z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

niby jajecznica ale jajek mało co;)

Pieczarki z jajkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z jajkami
Pieczarki myjemy, zdejmujemy im skórkę z kapeluszy i ucieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy pieczarki. Cebule kroimy w kostkę i po 5 minutach dodajemy do pieczarek - smażymy do miękkości. Następnie wbijamy 2 jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową jajecznice z pieczarkami jemy z chlebem.
Pieczarki z jajkami
przed dodaniem jajek cebule i pieczarki trzeba podsmazyc
Pieczarki z jajkami
jeśli ktoś lubi to można dodać więcej jajek do pieczarek