Sposób przygotowania:
Pieczarki z porami na kruchym cieście
Pieczarki myję i kroję w plastry. Pora obieram i myję kroję drobno. Na patelni rozgrzewam masło dodaję pieczarki i pora, doprawiam i smażę.
Po upływie ok 2 min zaczyn dusić. Podlewam ok 50 ml wodą, dodaję koncentrat pomidorowy. Duszę.
Kruche ciasto dzielę na pół. Smaruję koncentratem pomidorowym. Doprawiam. Posypuję tartym serem. Nakładam farsz. Całość wkładam do piekarnika na 180 stopni na 30 min.
Smacznego.
Po upływie ok 2 min zaczyn dusić. Podlewam ok 50 ml wodą, dodaję koncentrat pomidorowy. Duszę.
Kruche ciasto dzielę na pół. Smaruję koncentratem pomidorowym. Doprawiam. Posypuję tartym serem. Nakładam farsz. Całość wkładam do piekarnika na 180 stopni na 30 min.
Smacznego.
SylaUla
patunia87
dziękuję
bardzo pyszn aprzystawka o tak