Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami jajkiem i ogórkiem
Ciasto:Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut. Mąkę wymieszać z solą i otrębami. Do suchych składników dodać rozczyn drożdżowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dodatki: Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupek, pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć, ułożyć na blasze. Na cieście rozłożyć usmażone pieczarki (ciasto można dodatkowo posmarować sosem pomidorowym). Na grzybach rozłożyć plasterki jajek i ogórków. Na wierzchu rozsypać cebulę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tarty ser rozłożyć na pizzy. Pizzę odłożyć na kilkanaście minut, żeby ciasto ponownie podrosło. Następnie pizzę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać np. z ketchupem.