Sposób przygotowania:
Pizza z pieczarkami i cukinią na cieście z kaszą
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut. Kaszę zalać wrzącą wodą, odłożyć na kilka minut, następnie wymieszać. Mąkę dokładnie wymieszać z solą. Dodać kaszę i rozczyn drożdżowy. Zagnieść gładkie ciasto, przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć, pokroić w niezbyt grube plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem, oregano i odrobiną soli. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozłożyć w dużej foremce. Ciasto posmarować przygotowanym sosem majonezowym. Na cieście rozłożyć pieczarki, cukinię i cebulę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tarty ser rozłożyć na pozostałych składnikach. Pizzę odłożyć na kilkanaście minut, żeby ciasto ponownie podrosło. Następnie piec ją w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać z dowolnym sosem.