Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pieczarki zapiekane z gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki zapiekane z gorgonzolą i suszonymi pomidorami

Pieczarki zapiekane z gorgonzolą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki zapiekane z gorgonzolą

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane z gorgonzolą
Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Pomidory kroimy na cienkie paseczki i układamy na przyprawionych pieczarkach. Przykrywamy plasterkami sera i zawijamy niezbyt szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 160 stopni. Podajemy z ketchupem.
Pieczarki zapiekane z gorgonzolą
Pieczarki obieramy, odcinamy nóżki, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Pomidory kroimy na cienkie paseczki i układamy na przyprawionych pieczarkach.
Pieczarki zapiekane z gorgonzolą
Przykrywamy plasterkami sera i zawijamy niezbyt szczelnie w folię aluminiową.