motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pieczarki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowane pieczarki najlepiej smakują z pieczonym udkiem

Pieczarki zasmażane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki zasmażane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki zasmażane
Umyte i obrane pieczarki kroimy na plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę. Do garnka dajemy pokrojone pieczarki, cebulkę, olej i dwie łyżki wody oraz troszkę kucharka. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 minut. Po tym czasie wlewamy 1 szk. wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 minut. Na patelni roztapiamy smalec dodajemy mąkę i rumienimy. Wlewamy wodę i energicznie mieszamy. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do gotujących się pieczarek i mieszamy, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy posiekany koper.
Pieczarki zasmażane
Pieczarki i cebulkę dusimy z dodatkiem oleju i wody oraz kucharka
Pieczarki zasmażane
Dolewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia.
Pieczarki zasmażane
Na koniec dajemy przygotowaną zasmażkę i koper