lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarkowa z koperkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dziś pyszna zupka na warzywach z wkładką i pieczarkami. Myślę, że też robicie czasami taką zupę. Jest smaczna i czuć pieczarki.

Pieczarkowa z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarkowa z koperkiem

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
  • 3 marchewki starte
  • 4 ziemniaczki
  • natka pietruszki( same listki dałam)
  • 100 g selera
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • ziele angielskie 2 szt
  • listek laurowy 3 szt

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z koperkiem

Krok 1

Do garnka wlewam wodę tak 3 litry. Marche obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach, dodają ja do garnka.

Pietruszkę myję i odrywam listki które też dodaje do garnka.Udka z kurczaka myje kroje na połowę i wkładam do garnka. Ziele angielskie, listek laurowy, cebula, sól i pieprz, to wszytko ląduje w garnku i gotuję.

Krok 2

Pieczarki myje i kroje w plasterki które wkładam na rozgrzana patelnie i dusze oraz lekko podsmażam z pokrojonym drobno koperkiem.

Po 20 minutach duszenia i smażenia dodaje je do zupy.

Krok 3

Zupka w trakcie gotowania trochę się wygotuję,ale to w niczym nie przeszkadza, będzie gęściejsza.

Po połączeniu pieczarek z zupką jeszcze z 15 minut gotujemy. Wyłączamy i wlewamy śmietanę( 30% nam się nie zważy).

Pieczarkowa z koperkiem
Marchew,ziemniaki udka i warzywa z przyprawami wkładamy do garnka.
Pieczarkowa z koperkiem
Pieczarki myjemy, a następnie kroimy w cienkie plasterki.
Pieczarkowa z koperkiem
Przekładamy pieczarki na rozgrzana patelnie i dusze oraz lekko podsmażam z pokrojonym drobno koperkiem.Po 20 minutach duszenia i smażenia dodaje je do zupy.

Tagi:

zupa pieczarki