Sposób przygotowania:
Pieczarki w zalewie
Pieczarki oczyszczamy i płuczemy. Jeśli jest potrzeba obieramy ze skórki. Z podanych w przepisie składników przygotowujemy zalewę. Wszystko oprócz cebuli gotujemy ok 10min.
Cebulę dodajemy na koniec i odstawiamy. W drugim garnku gotujemy ok 2 litry wody, dodajemy sól i kwasek cytrynowy.
Na wrzątek wrzucamy przygotowane pieczarki i gotujemy8-10 min. Osączamy na durszlaku i wrzucamy do zalewy.
Wszystko doprowadzamy do wrzenia.
Gorące pieczarki z częścią przypraw nakładamy do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcamy.
Odstawiamy do wystudzenia i przenosimy w chłodne miejsce.
Cebulę dodajemy na koniec i odstawiamy. W drugim garnku gotujemy ok 2 litry wody, dodajemy sól i kwasek cytrynowy.
Na wrzątek wrzucamy przygotowane pieczarki i gotujemy8-10 min. Osączamy na durszlaku i wrzucamy do zalewy.
Wszystko doprowadzamy do wrzenia.
Gorące pieczarki z częścią przypraw nakładamy do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcamy.
Odstawiamy do wystudzenia i przenosimy w chłodne miejsce.