aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Pieczarkowa z makaronem extra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa pieczarkowa z makaronem

Pieczarkowa z makaronem extra

Składniki:

Pieczarkowa z makaronem extra

 

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 mała marchew
  • kawałek selera
  • 1 łyżka kucharku
  • maggi
  • pieprz
  • makaron nitki
  • 1/3 szklanki śmietany słodkiej 30%

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z makaronem extra
Mięso umyć, włożyć do garnka i zagotować. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka i zalać 2 litrami wody. Dodać kostkę rosołową oraz kucharek. Marchew oraz seler obrać i pokroić na kawałki. Dodać do zupy. Gotować, aż mięso będzie miękkie. Następnie do zupy dodać garść makaronu nitki i gotować 5 minut. Wlać śmietanę i zagotować. Doprawić zupę do smaku pieprzem oraz maggi. Wymieszać i wlać na talerz.