Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pieczarkowa z muszelkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna zupa pieczarkowa.

Pieczarkowa z muszelkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarkowa z muszelkami

 

  • 30 dag pieczarek
  • 150 gram makaronu mini - muszelki
  • 1 łyżki masła
  • natka pietruszki
  • szklanka śmietany
  • 1,5 litr bulion mięsno - warzywny
  • przyprawa

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z muszelkami
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, a nastepnie przesmażamy na maśle. Do garnka przelewamy bulion mięsno - warzywny, do którego dodajemy przesmażone pieczarki i chwile gotujemy by przeszedł smakiem grzybów, następnie wlewamy śmietankę oraz dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy całość do smaku i gotujemy jeszcze chwilę. Makaron gotujemy w osobnym naczyniu do miękkości, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą - nakladamy na talerze. Wlewamy gorącą zupę i jemy
Pieczarkowa z muszelkami
zdjęcie przygotowanej zupy pieczarkowej
Pieczarkowa z muszelkami
na talerzu układamy ugotowany makaron . .
Pieczarkowa z muszelkami
zupa pieczarkowa gotowa do zjedzenia- sprobuj