katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowa z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa pieczarkowa na wędlinie.

Pieczarkowa z wędliną

Składniki:

Pieczarkowa z wędliną

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z wędliną
Ziemniaki i marchew obieramy, myjemy i kroimy.Zalewamy ok. 2 litrami wody. Gotujemy. Pieczarki myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki, przesmażamy. Dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy. Chwilę razem smażymy i dodajemy do zupy, solimy. Wędlinę kroimy na małe kawałki, wrzucamy do zupy. Zagęszczamy mąka rozprowadzoną w zimnej wodzie, doprawiamy do smaku. Można dodać śmietanę.