teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Pieczarkowa ze świderkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Serek nadaje jej wykwintnego smaku a także lekko zagęszcza

Pieczarkowa ze świderkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarkowa ze świderkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa ze świderkami
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu,przelewamy zimną wodą. Z kości kulinarnych i włoszczyzny przygotowujemy bulion. Pieczarki po umyciu ścieramy na tarce o dużych oczkach.Podduszamy na maśle i lekko podlewamy bulionem, a następnie wlewamy całość do garnka z wywarem.W niewielkiej ilości zupy rozprowadzamy serek topiony i dodajemy do reszty.Gotujemy ok 10 min.Następnie podbijamy śmietaną.Doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z makaronem.
Pieczarkowa ze świderkami
makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Pieczarkowa ze świderkami
zupę zabielamy śmietaną 18% i doprawiamy do smaku

Tagi:

makaron