Sposób przygotowania:
Pieczarkowa zupa krem
Do garnka wlewamy bulion i wstawiamy na mały gaz.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy.
Do gotującego się bulionu wkładamy ziemniaki i gotujemy je na małym ogniu.
W tym czasie kroimy pieczarki i dodajemy je do gotujących się ziemniaków.
Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy.
Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem.
Smacznego.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy.
Do gotującego się bulionu wkładamy ziemniaki i gotujemy je na małym ogniu.
W tym czasie kroimy pieczarki i dodajemy je do gotujących się ziemniaków.
Gotujemy razem przez ok. 5-10 minut. Kremówkę hartujemy gorącym wywarem i dodajemy do zupy. Zagotowujemy.
Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem.
Smacznego.