Sposób przygotowania:
Zupa krem pieczarkowo-orzechowa
Na patelnię rozgrzewamy po łyżce oliwy i masła i przesmażamy na niej posiekaną cebulkę i roztarty czosnek. Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy z cebulką do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Seler i pietruszkę kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w bulionie. Dodajemy pieczarki z cebulką (kilka zostawiamy do dekoracji). Miksujemy na gładko.
Dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Serwujemy udekorowane łyżką gęstej kwaśnej śmietany, plasterkami pieczarek oraz posiekanymi orzechami ziemnymi.
Dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Serwujemy udekorowane łyżką gęstej kwaśnej śmietany, plasterkami pieczarek oraz posiekanymi orzechami ziemnymi.