jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Pieczarkowe jajeczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jajka faszerowane to u mnie obowiązkowa przystawka na wielkanocnym stole. Z pieczarkowym wypełnieniem smakują pysznie.

Pieczarkowe jajeczka

Składniki:

Pieczarkowe jajeczka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe jajeczka
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy i dokładamy do cebuli. Razem smażymy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Delikatnie miksujemy. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Gotowe przekrawamy na połowę. Wyjmujemy z nich żółtka i dokładamy je do pieczarek. Dokładnie mieszamy. Z masy pieczarkowo-żółtkowej formujemy kulki i napełniamy nimi ugotowane białka. Całość posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Tagi:

jajko jajka