gosia79z

gosia79z

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

pieczarkowy bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Coś smacznego, na rozgrzanie po kuligu.

pieczarkowy bigos

Składniki:

pieczarkowy bigos

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • fix do kotletów mielonych
  • kostka rosołowa
  • 0,5 litra wody
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 kg pieczarek
  • 1 słoiczek keczupu pikantnego
  • 3-4 cebule

Sposób przygotowania:

pieczarkowy bigos
Cebulę zeszklić, dodać pieczarki pokrojone w talarki, dusić w sosie własnym około 30 minut.Zagotować wodę z bulionem, mięso mielone przyprawić fixem, lub tak jak lubimy.Z mięsa zrobić małe kulki i gotować w bulionie.Ja wkładam mięso małą łyżeczką od herbaty i w ten sposób uzyskuję "małe kulki", tak jest o wiele szybciej.Kuleczki odcedzić.Wszystkie składniki połączyć i dusić kolejne 30 minut.Doprawić papryką słodką, vegetą.Podawać ze świeżym pieczywem pszennym.Pychotka.

Tagi:

mięso bigos