Sposób przygotowania:
Pieczarkowy krem na białym winie
Krok 1 W dużym garnku rozgrzewamy masło, na którym smażymy pokrojone w plasterki pieczarki (kapelusze i ogonki). Grzyby lekko solimy, czekamy aż puszczą soki, a następnie odparują. Teraz dajemy im nabrać złotego koloru. A gdy się to stanie dosypujemy natkę pietruszki, mieszamy i dolewamy wodę z kostką rosołową. Krok 2 Całość blendujemy na gładką masę, zagotowujemy i dolewamy śmietanę. Podgrzewamy ponownie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką. Na sam koniec wlewamy wino; jeśli chcecie, żeby jego smak był tylko akcentem dodajcie 1/3 szklanki. A jeśli wolicie wyraźniejszy aromat – pół. Podawać na gorąco, udekorowane natką pietruszki, ze świeżą bagietką. Jak w Paryżu!