natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pieczarkowy pasztet.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasztet jest dobry wraz z pieczywem.

Pieczarkowy pasztet.

Składniki:

Pieczarkowy pasztet.

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowy pasztet.
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę umyć obrać ze skórki oraz drobno pokroić. Pieczarki udusić w oleju wraz z pokrojoną cebulą. Namoczyć bułki i odcisnąć dokładnie. Przez maszynkę przekręcić ostudzone pieczarki, a następnie bułkę. Do masy dodać żółtka oraz sól do smaku. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Z białek ubić pianę i dodać do masy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać godzinę w nagrzanym piekarniku. Pasztet należy podawać ostudzony. Najlepiej smakuje z pieczywem.

Tagi:

pasztet