Sposób przygotowania:
Pieczeń cielęca
Mięso umyć ,głęboko naciąć i rozłożyć i lekko rozbić. Sokiem z cytryny skropić łopatkę. Nasmarować mięso solą i pieprzem
i odłożyć na 40 minut do lodówki.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć . Por oczyścić ,umyć i pokroić.
Jedną cebulę obrać ,posiekać i zeszklić na tłuszczu.
Mielone mięso ,jajka ,cebulę bułkę ,por i groszek dobrze wymieszać.Przyprawić i dobrze wyrobić.
Płat mięsa rozłożyć ,posmarować farszem,posypać serem.
Ułożyć jedne za drugim jajka na twardo. Mięso zwinąć i związać.
Wsadzić mięso do brytfanny nasmarowanej tłuszczem. Cebulę i marchewki obrać ,umyć pokroić i dodać do mięsa.Wymieszać wino z bulionem i polać nim roladę. Piec w tem 180 stponi w tem 70 stopni.
i odłożyć na 40 minut do lodówki.Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć . Por oczyścić ,umyć i pokroić.
Jedną cebulę obrać ,posiekać i zeszklić na tłuszczu.
Mielone mięso ,jajka ,cebulę bułkę ,por i groszek dobrze wymieszać.Przyprawić i dobrze wyrobić.
Płat mięsa rozłożyć ,posmarować farszem,posypać serem.
Ułożyć jedne za drugim jajka na twardo. Mięso zwinąć i związać.
Wsadzić mięso do brytfanny nasmarowanej tłuszczem. Cebulę i marchewki obrać ,umyć pokroić i dodać do mięsa.Wymieszać wino z bulionem i polać nim roladę. Piec w tem 180 stponi w tem 70 stopni.