Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pieczeń cielęca 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw mięso dokładnie umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem,przyprawić przyprawami.Odstawić na 2 godziny do lodówki.

Pieczeń cielęca 5

Składniki:

Pieczeń cielęca 5

 

  • 1 kg mięso bez kości
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki kminek mielony
  • oliwa
  • sol
  • pieprz
  • słodka papryka mielona

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca 5
Najpierw mięso dokładnie umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem,przyprawić przyprawami.Odstawić na 2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron. Obrumienione mięso przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać kminkiem, dusić pod przykryciem do miękkości. Miękką pieczeń pokroić na porcje. Podawać do ziemniaków i surówką. Smacznego!:)

Tagi:

mięso beza bezy